Uploaded image for project: 'ZooKeeper'
  1. ZooKeeper
  2. ZOOKEEPER-3633

AdminServer commands throw NPE when only secure client port is used

    XMLWordPrintableJSON

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Major
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 3.5.5, 3.5.6
    • Fix Version/s: 3.6.0, 3.5.7
    • Component/s: None

      Description

      thanks for Mike Smotritsky for reporting this bug!

      when only secureClientPort is defined in the config and there is no regular clientPort, then both the stat and the conf commands result in 500 Server Error caused by NullPointerExceptions. The problem is that no serverCnxFactory is defined in the ZooKeeperServer in this case, we have only secureServerCnxnFactory.

      see the attached stacktraces about the exceptions (reproduced on the current master branch)

      The stat and conf admin commands should actually provide info about both secure and unsecure connections, and should handle the case when any of these are missing.

        Attachments

        1. npe.txt
          5 kB
          Mate Szalay-Beko

          Issue Links

            Activity

              People

              • Assignee:
                symat Mate Szalay-Beko
                Reporter:
                symat Mate Szalay-Beko
              • Votes:
                0 Vote for this issue
                Watchers:
                1 Start watching this issue

                Dates

                • Created:
                  Updated:
                  Resolved:

                  Time Tracking

                  Estimated:
                  Original Estimate - Not Specified
                  Not Specified
                  Remaining:
                  Remaining Estimate - 0h
                  0h
                  Logged:
                  Time Spent - 1.5h
                  1.5h