Uploaded image for project: 'HBase'
  1. HBase
  2. HBASE-16227

[Shell] Column value formatter not working in scans

VotersWatch issueWatchersCreate sub-taskLinkCloneUpdate Comment AuthorReplace String in CommentUpdate Comment VisibilityDelete Comments
    XMLWordPrintableJSON

Details

    • Bug
    • Status: Resolved
    • Major
    • Resolution: Fixed
    • None
    • 1.3.0, 0.98.21, 1.2.3, 2.0.0
    • None
    • None

    Description

      hbase(main):003:0> create 't2', 'f'
      Created table t2
      Took 1.2750 seconds
      hbase(main):004:0> put 't2', 'row', 'f:x', "\x00\x00\x00\x00\x00&\x1B\x85"
      Took 0.0680 seconds
      hbase(main):005:0> scan 't2', { COLUMNS => 'f:x:toLong' }
      ROW                                           COLUMN+CELL
       row                                          column=f:x, timestamp=1468443538145, value=\x00\x00\x00\x00\x00&\x1B\x85
      1 row(s)
      Took 0.0070 seconds
      

      The value should instead be some number.
      Caused by HBASE-5980

      With the patch

      hbase(main):001:0> scan 't2', { COLUMNS => 'f:x:toLong' }
      ROW                                           COLUMN+CELL
       row                                          column=f:x, timestamp=1468443538145, value=2497413
      1 row(s)
      

      Attachments

        1. HBASE-16227.branch-1.001.patch
          1 kB
          Apekshit Sharma
        2. HBASE-16227.master.001.patch
          1 kB
          Apekshit Sharma

        Activity

          This comment will be Viewable by All Users Viewable by All Users
          Cancel

          People

            appy Apekshit Sharma
            appy Apekshit Sharma
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            5 Start watching this issue

            Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved:

              Slack

                Issue deployment