Uploaded image for project: 'HBase'
  1. HBase
  2. HBASE-13326

Disabled table can't be enabled after HBase is restarted

    XMLWordPrintableJSON

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Blocker
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 1.0.0, 1.1.0, 0.98.12
    • Fix Version/s: 1.0.1, 1.1.0, 0.98.12, 2.0.0
    • Component/s: None
    • Labels:
      None

      Description

      The folks at Intel discovered a pretty nasty bug in 1.0 and 1.1 (but not master). Steps to reproduce:
      1. Create a table, any table.
      2. Disable the table.
      3. Restart HBase.
      4. Try enabling the table.
      The table won't become enabled and the master web UI will indicate a never-ending region in transition. Also worth noting is that Matteo Bertozzi dug in and noted that this isn't happening in the master branch.

        Attachments

        1. HBASE-13326-0.98.patch
          8 kB
          Andrey Stepachev
        2. HBASE-13326-branch-1.0.patch
          3 kB
          Andrey Stepachev
        3. HBASE-13326-branch-1.0.patch
          3 kB
          Andrey Stepachev
        4. HBASE-13326-branch-1.0.v2.patch
          4 kB
          Andrey Stepachev
        5. HBASE-13326-branch-1.patch
          3 kB
          Andrey Stepachev
        6. HBASE-13326-branch-1.v2.patch
          3 kB
          Andrey Stepachev

          Activity

            People

            • Assignee:
              octo47 Andrey Stepachev
              Reporter:
              dimaspivak Dima Spivak
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              12 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved: