Uploaded image for project: 'HBase'
  1. HBase
  2. HBASE-12181

Some tests create a table and try to use it before regions get assigned

VotersWatch issueWatchersCreate sub-taskLinkCloneUpdate Comment AuthorReplace String in CommentUpdate Comment VisibilityDelete Comments
    XMLWordPrintableJSON

Details

    • Bug
    • Status: Closed
    • Major
    • Resolution: Fixed
    • 1.0.0, 0.98.6.1, 2.0.0
    • 0.98.8, 0.99.1
    • None
    • None
    • Reviewed

    Description

      I inadvertently did some unit test stress testing this weekend by running mvn test -P runAllTests on a machine that also had other processes going on. The overall sluggishness led to a number of failed tests that were caused by a table being created using HBaseAdmin#createTable, which only blocks for meta to get updated and not for the region to actually get assigned a RegionServer. Quick fix is to use HBaseTestingUtility#createTable whenever possible.

      Attachments

        1. HBASE-12181.patch
          4 kB
          Dima Spivak
        2. HBASE-12181-0.98.patch
          4 kB
          Andrew Kyle Purtell

        Activity

          This comment will be Viewable by All Users Viewable by All Users
          Cancel

          People

            dimaspivak Dima Spivak
            dimaspivak Dima Spivak
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            6 Start watching this issue

            Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved:

              Slack

                Issue deployment