Uploaded image for project: 'CloudStack'
  1. CloudStack
  2. CLOUDSTACK-9079

ipsec service is not running after restarting virtual router

    XMLWordPrintableJSON

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Critical
    • Resolution: Not A Problem
    • Affects Version/s: 4.6.0
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: SystemVM, Virtual Router
    • Security Level: Public (Anyone can view this level - this is the default.)
    • Environment:
      ACS 4.5.1 upgraded to 4.6.0

      Description

      after upgrading to 4.6.0 the ipsec service does no longer automatically start and as an effect vpn does not work.

      manually starting the ipsec service, or doing any vpn related configuration (adding/deleting users) remedies the problem.

      Steps to reproduce:
      1) Install ACS 4.6.0
      2) Configure a VPC (I haven't tested with normal isolated networks)
      3) Enable remote access VPN, configure a user
      4) Confirm that VPN works
      5) Restart the VR
      6) Confirm that VPN does NOT work, either by trying to connect or by issuing 'service ipsec status' on the VR

        Attachments

          Activity

            People

            • Assignee:
              bhaisaab Rohit Yadav
              Reporter:
              webern Erik Weber
            • Votes:
              3 Vote for this issue
              Watchers:
              9 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved: