Uploaded image for project: 'Bigtop'
  1. Bigtop
  2. BIGTOP-2528

provisioner fails to add short host name

    Details

    • Type: Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Major
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 1.1.0
    • Fix Version/s: 1.2.0
    • Component/s: deployment, provisioner
    • Labels:
      None

      Description

      Hadoop HDFS does not start, since the puppet scripts generate short hostnames which are not in /etc/hosts and not known / configured by Docker DNS either.

      And BTW: Yes I removed the debug flag from the puppet output, since it is very clumsy to scroll back and find error messages kilometers / miles away back in the output. And it does not help as a progress meter since the time spent by update

        Activity

        Hide
        evans_ye Evans Ye added a comment -

        Hey Olaf Flebbe this must be on me.
        I guess we have two ways to fix it.

        • Explicitly setup the hostname to be foobar1.bigtop.apache.org by issueing $ hostname foobar1.bigtop.apache.org
        • Make our puppet script to be able to recognize short hostname as well

        Either way need to do some experiment for me. Do you have any input?

        Show
        evans_ye Evans Ye added a comment - Hey Olaf Flebbe this must be on me. I guess we have two ways to fix it. Explicitly setup the hostname to be foobar1.bigtop.apache.org by issueing $ hostname foobar1.bigtop.apache.org Make our puppet script to be able to recognize short hostname as well Either way need to do some experiment for me. Do you have any input?
        Hide
        oflebbe Olaf Flebbe added a comment -

        Sorry forget to upload patch

        Show
        oflebbe Olaf Flebbe added a comment - Sorry forget to upload patch
        Hide
        evans_ye Evans Ye added a comment -

        brilliant fix!
        Tested and +1.
        I've committed this.
        BTW, thanks for insisting to remove --debug. I actually find it better after executed several runs.

        Show
        evans_ye Evans Ye added a comment - brilliant fix! Tested and +1. I've committed this. BTW, thanks for insisting to remove --debug. I actually find it better after executed several runs.

          People

          • Assignee:
            oflebbe Olaf Flebbe
            Reporter:
            oflebbe Olaf Flebbe
          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            2 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved:

              Development