Issue 119475 - [From Symphony]PPT Import:some bullet symbol different from in MS
[From Symphony]PPT Import:some bullet symbol different from in MS
Status: RESOLVED FIXED
Product: Impress
Classification: Application
Component: open-import
3.4.0
PC All
: P3 normal (vote)
: 4.0.0
Assigned To: AOO issues mailing list
:
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-05-29 03:02 UTC by liuping
Modified: 2013-07-12 16:16 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Issue Type: DEFECT
Latest Confirmation on: ---
Developer Difficulty: ---


Attachments
sample file (25.00 KB, application/vnd.ms-powerpoint)
2012-05-29 03:02 UTC, liuping
no flags Details
capture.png (165.28 KB, image/png)
2012-05-29 03:03 UTC, liuping
no flags Details
sample file (11.50 KB, application/vnd.ms-powerpoint)
2012-06-11 06:43 UTC, liuping
no flags Details
capture.png (209.58 KB, image/png)
2012-06-11 06:44 UTC, liuping
no flags Details
patch for ppt import font display incorrectly (1016 bytes, patch)
2012-06-13 06:35 UTC, SunYing
sunyingshadesun: review?
Details | Diff
patch for ppt import font display incorrectly (1.17 KB, patch)
2012-06-20 15:12 UTC, SunYing
sunyingshadesun: review?
Details | Diff
119475-Ubuntu.png (200.70 KB, image/png)
2012-08-20 06:46 UTC, liuping
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this issue.
Description liuping 2012-05-29 03:02:43 UTC
Created attachment 77664 [details]
sample file

1.open the sample file in AOO and in MS
2.check the bullet symbol 

expected result:
the same bullet symbol both in AOO and in MS


defect:
different between in AOO and in MS
Comment 1 liuping 2012-05-29 03:03:34 UTC
Created attachment 77665 [details]
capture.png
Comment 2 SunYing 2012-06-11 05:50:07 UTC
I'm checking this defect.
Comment 3 liuping 2012-06-11 06:43:40 UTC
Created attachment 78226 [details]
sample file
Comment 4 liuping 2012-06-11 06:44:16 UTC
Created attachment 78227 [details]
capture.png
Comment 5 Regina Henschel 2012-06-11 14:54:09 UTC
The wrong characters are no bullets, but simple characters. The code point U+F05A is correct, but the wrong font is used for those characters. It should be "Webdings" in bold, but is the same font as the other characters of that line.
Comment 6 SunYing 2012-06-13 06:35:02 UTC
Created attachment 78284 [details]
patch for ppt import font display incorrectly
Comment 7 SunYing 2012-06-13 06:48:21 UTC
just as  your comments, it is a wrong font problem, and not a bullet.
I'm checking this defect recently , and find one solution which need to set correct font charset when meet symbol char.
I have add the patch as attachment,could you please heple me to review it?
(In reply to comment #5)
> The wrong characters are no bullets, but simple characters. The code point
> U+F05A is correct, but the wrong font is used for those characters. It
> should be "Webdings" in bold, but is the same font as the other characters
> of that line.
Comment 8 Armin Le Grand 2012-06-20 14:45:37 UTC
ALG: Hi Sun Ying, I took a look at the patch. I am pretty sure that the lines You have added should be included in the

		if ( pFontEnityAtom )

statement two lines above, pFontEnityAtom is used in your changes. Please extend the patch to do so. Thanks in advance!
Comment 9 SunYing 2012-06-20 15:12:14 UTC
Created attachment 78407 [details]
patch for ppt import font display incorrectly

update patch
Comment 10 Armin Le Grand 2012-06-20 16:41:02 UTC
ALG: Looks good, added, built, tested.
Comitted as 0. Thanks for the patch!
Comment 11 Armin Le Grand 2012-06-20 16:41:20 UTC
ALG: State change
Comment 12 liuping 2012-08-20 06:36:57 UTC
Bullet symbol different between  in AOO and in MS on Ubutus10.04
Bullet symbol different between  in AOO and in MS on win7-64bit
Comment 13 liuping 2012-08-20 06:46:38 UTC
Created attachment 79005 [details]
119475-Ubuntu.png
Comment 14 Armin Le Grand 2012-08-20 09:51:25 UTC
ALG->liupingtan: Hi liupingtan, what do you do to get this? I load the sample file from comment3 in PPT2007 and AOO3.5 (trunk), both look good and show the bullet. Please explain a little bit more how you get the error (I imply you see an error and comment13 is a screenshot of it).
Comment 15 Armin Le Grand 2013-07-12 16:16:26 UTC
ALG: No more answer, can not reproduce -> back to fixed