Issue 114268 - common form document are very slow to load
common form document are very slow to load
Status: CONFIRMED
Product: Writer
Classification: Application
Component: editing
OOo 3.2.1
Unknown All
: P3 trivial (vote)
: ---
Assigned To: Oliver-Rainer Wittmann
: performance
Depends on:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2010-09-02 10:31 UTC by goneri
Modified: 2013-08-07 14:44 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Issue Type: DEFECT
Latest Confirmation on: ---
Developer Difficulty: ---


Attachments
The workaround (1.80 KB, patch)
2010-09-02 10:31 UTC, goneri
no flags Details | Diff
the document (35.46 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2010-09-02 18:44 UTC, goneri
no flags Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this issue.
Description goneri 2010-09-02 10:31:09 UTC
Hello,

I hope editing is the correct Subcomponent for this bug.

The attach form document is very slow to open (> 1 minute). If we turn "Designer
mode" we avoid the problem because oowriter don't compute the order of the
formular of the document (for the [TAB] key).

If we turn this research off, the document get loaded as quickly as a normal
.odt document. We attached the patch we used to turn this off.

This is a regression since OpenOffice 2.4. We can reproduce the issue with any
3.0 release on Linux or Windows.

Best regards
Comment 1 goneri 2010-09-02 10:31:46 UTC
Created attachment 71527 [details]
The workaround
Comment 2 pprados 2010-09-02 10:40:02 UTC
We think it's a race condition. When the "find first form field" is launch, a 
message is send to the main thread. When the message is managed, at the same 
time, another thread load and analyse the document. The inter-lock between this 
two thread generate the delay. I think so...
Comment 3 michael.ruess 2010-09-02 11:13:58 UTC
Did you already tray with OOo 3.2.1 release or 3.3 pre-release OOO330m6?
If the problem still occurs with these builds, please attach a sample document
which exposes the problem. Thank you for supporting us!
Comment 4 goneri 2010-09-02 18:44:26 UTC
Created attachment 71534 [details]
the document
Comment 5 goneri 2010-09-02 18:45:44 UTC
I attached the document. They the issue still exists with the last OpenOffice.

Thank you.
Comment 6 michael.ruess 2010-09-03 12:01:27 UTC
MRU->OD: please have a look, where the problem is. Loading the document takes
normal speed,after the view has been built it needs almost a minute before
Writer becomes responsive.
The document consists of several Form-Controls in tables.
Maybe the problem is related to issue 59557.