Uploaded image for project: 'Maven Wagon'
  1. Maven Wagon
  2. WAGON-150

Deployment with wagon-ftp broken

    XMLWordPrintableJSON

Details

    • Bug
    • Status: Closed
    • Major
    • Resolution: Fixed
    • None
    • 1.0-alpha-5
    • wagon-ftp
    • None
    • Linux proulx.local.net 2.6.8-1.521 #1 Mon Aug 16 09:01:18 EDT 2004 i686 i686 i386 GNU/Linux
      Fresh installation of maven alpha 3. All updates accepted.

    Description

      Two days ago, it was still possible to deploy artifacts to a remote repository using wagon-ftp. (Relevant jar files (wagon-ftp-1.0-alpha-4.jar and commons-net-1.1.0.jar) added to $M2_HOME/lib.)

      That doesn't work anymore:

      m2 deploy
      [INFO] ----------------------------------------------------------------------------
      [INFO] Building Maven SableCC Plugin
      [INFO] ----------------------------------------------------------------------------
      [INFO] maven-plugin-plugin: resolved to version 2.0-alpha-3 from local repository
      [INFO] maven-resources-plugin: resolved to version 2.0-alpha-3 from local repository
      [INFO] maven-compiler-plugin: resolved to version 2.0-alpha-3 from local repository
      [INFO] maven-surefire-plugin: resolved to version 2.0-alpha-3 from local repository
      [INFO] maven-jar-plugin: resolved to version 2.0-alpha-3 from local repository
      [INFO] maven-install-plugin: resolved to version 2.0-alpha-3 from local repository
      [INFO] maven-deploy-plugin: resolved to version 2.0-alpha-3 from local repository
      [INFO] [plugin:descriptor]
      [INFO] [resources:resources]
      [INFO] [compiler:compile]
      [INFO] Nothing to compile - all classes are up to date
      [INFO] [resources:testResources]
      [INFO] [compiler:testCompile]
      [INFO] No sources to compile
      [INFO] [surefire:test]
      [INFO] Setting reports dir: /home/wilfred/workspace/sablecc-plugin/target/surefire-reports

      -------------------------------------------------------
      T E S T S
      -------------------------------------------------------
      There are no test to run.

      Results :
      [surefire] Tests run: 0, Failures: 0, Errors: 0

      [INFO] [jar:jar]
      [INFO] Building jar: /home/wilfred/workspace/sablecc-plugin/target/sablecc-plugin-1.0-alpha-5-SNAPSHOT.jar
      [INFO] [install:install]
      [INFO] Installing /home/wilfred/workspace/sablecc-plugin/target/sablecc-plugin-1.0-alpha-5-SNAPSHOT.jar to /home/wilfred/.m2/repository/sablecc-plugin/sablecc-plugin/1.0-alpha-5-SNAPSHOT/sablecc-plugin-1.0-alpha-5-SNAPSHOT.jar
      [INFO] [deploy:deploy]
      [INFO] Retrieving snapshot information for sablecc-plugin 1.0-alpha-5-SNAPSHOT

      The problem is caused (not the root cause though) by the openConnection operation on FtpWagon:

      public void openConnection()
      throws ConnectionException, AuthenticationException
      {
      if ( authenticationInfo == null )

      { throw new IllegalArgumentException( "Authentication Credentials cannot be null for FTP protocol" ); }

      It appears that the authenticationInfo is null, and that the ftp variable (FtpClient) is never set, which is causing the NullPointerException when the wagon is trying to disconnect. Don't know what caused it. Note that I also tried it on the latest HEAD revisions of maven-components en maven-wagon, and I got exactly the same problem.

      Attachments

        Activity

          People

            brettporter Brett Porter
            wilfred Wilfred Springer
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            0 Start watching this issue

            Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved: