Velocity Tools
  1. Velocity Tools
  2. VELTOOLS-134

ResourceTool work not propertly when change the bundle property

    Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Open
    • Priority: Major Major
    • Resolution: Unresolved
    • Affects Version/s: 2.0
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: GenericTools
    • Labels:
      None
    • Environment:
      windows xp sp3(Chinese simplified), ibm jdk 1.6, eclipse 3.6.0

      Description

      when i use the ResourceTool in a standalone situation, i found that when i configured the toolbox.xml as below(my resource files is study/velocity/resources/resource(_XXX).properties in my classpath)
      <tools>
      <toolbox scope="request">
      <tool class="org.apache.velocity.tools.generic.ResourceTool"
      bundles="study.velocity.resources.resource"
      locale="en_US" />
      </toolbox>
      </tools>

      it will not work properly, and throw an exception as below:

      java.util.MissingResourceException: Can't find resource for bundle resources, key zh_CN

      my template is as below:

      Hi! My name is $text.test.user.name.
      Oh! How are you $text.test.user.name? Where are you from?
      I'm from $text.test.user.addr.
      ok, $text.test.user.name. If I want to have a message with you, how do I contact you?
      You can send me an email. My email address is $text.test.user.email.

      but when i changed the toolbox.xml as below:
      <tools>
      <toolbox scope="request">
      <tool key="res"
      class="org.apache.velocity.tools.generic.ResourceTool"
      bundles="study.velocity.resources.resource"
      locale="en_US"/>
      </toolbox>
      </tools>

      and changed the template as below:

      Hi! My name is $res.test.user.name.
      Oh! How are you $res.test.user.name? Where are you from?
      I'm from $res.test.user.addr.
      ok, $res.test.user.name. If I want to have a message with you, how do I contact you?
      You can send me an email. My email address is $res.test.user.email.

      It worked correctly.

      so i don't know if it is a bug or some configuration error in my enviroment?

      1. restool.zip
        27 kB
        Lee Gang

        Activity

        Hide
        Lee Gang added a comment - - edited

        Hi, the zip file upper is a project with two scenarios which i mentioned in description. ResourceToolChangedTest is the changed tool setting with key="res", and could work correctly. ResourceToolDefaultTest.java is the default tool setting with key="text", and could not work correctly with "java.util.MissingResourceException: Can't find resource for bundle resources, key zh_CN".

        Show
        Lee Gang added a comment - - edited Hi, the zip file upper is a project with two scenarios which i mentioned in description. ResourceToolChangedTest is the changed tool setting with key="res", and could work correctly. ResourceToolDefaultTest.java is the default tool setting with key="text", and could not work correctly with "java.util.MissingResourceException: Can't find resource for bundle resources, key zh_CN".
        Hide
        Antonio Petrelli added a comment -

        Please provide a test case, preferably in the form of a Maven project.

        Show
        Antonio Petrelli added a comment - Please provide a test case, preferably in the form of a Maven project.

          People

          • Assignee:
            Unassigned
            Reporter:
            Lee Gang
          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            0 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:

              Development