Stanbol
  1. Stanbol
  2. STANBOL-957

Cannot build Stanbol (Trunk) on Windows 8 / Maven 3.0.4

    Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Resolved
    • Priority: Blocker Blocker
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: None
    • Fix Version/s: 0.12.0
    • Component/s: Build
    • Labels:
      None
    • Environment:
      Windows 8, Maven 3.0.4,

      Description

      Hi!

      Following the Getting Started guide at http://stanbol.apache.org/docs/trunk/tutorial.html, my build fails with the following error:

      C:\lib\stanbol>mvn clean install
      [INFO] Scanning for projects...
      [ERROR] The build could not read 1 project -> [Help 1]
      [ERROR]
      [ERROR] The project org.apache.stanbol:apache-stanbol-enhancement-engines:0.10
      .1-SNAPSHOT (C:\lib\stanbol\enhancement-engines\pom.xml) has 1 error
      [ERROR] Non-resolvable parent POM: Could not find artifact org.apache.stanbo
      l:stanbol-parent:pom:4-SNAPSHOT and 'parent.relativePath' points at wrong local
      POM @ line 21, column 11 -> [Help 2]
      [ERROR]
      [ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with the -e swit
      ch.
      [ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging.
      [ERROR]
      [ERROR] For more information about the errors and possible solutions, please rea
      d the following articles:
      [ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/ProjectBuildin
      gException
      [ERROR] [Help 2] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/UnresolvableMo
      delException
      C:\lib\stanbol>

      So i tried resolving it by changing the relative path in the affected pom from
      <parent>
      <groupId>org.apache.stanbol</groupId>
      <artifactId>stanbol-parent</artifactId>
      <version>4-SNAPSHOT</version>
      </parent>

      to

      <parent>
      <groupId>org.apache.stanbol</groupId>
      <artifactId>stanbol-parent</artifactId>
      <version>4-SNAPSHOT</version>
      <relativePath>../parent/pom.xml</relativePath>
      </parent>

      and that resolved the specific error, but the next build attempt were followed by the same error in the following pom and i'm thinking i'm missing something trivial here - all the project's paths cannot be erronous, right?

        Issue Links

          Activity

          Fabian Christ made changes -
          Fix Version/s 0.12.0 [ 12324772 ]
          Oak Ninja made changes -
          Status Reopened [ 4 ] Resolved [ 5 ]
          Resolution Fixed [ 1 ]
          Oak Ninja made changes -
          Attachment topic_engine-build.log [ 12570993 ]
          Oak Ninja made changes -
          Oak Ninja made changes -
          Resolution Fixed [ 1 ]
          Status Resolved [ 5 ] Reopened [ 4 ]
          Oak Ninja made changes -
          Status Open [ 1 ] Resolved [ 5 ]
          Resolution Fixed [ 1 ]
          Rupert Westenthaler made changes -
          Link This issue is related to STANBOL-913 [ STANBOL-913 ]
          Oak Ninja made changes -
          Field Original Value New Value
          Description Hi!

          Following the Getting Started guide at http://stanbol.apache.org/docs/trunk/tutorial.html, my build fails with the following error:

          C:\lib\stanbol>mvn clean install
          [INFO] Scanning for projects...
          [ERROR] The build could not read 1 project -> [Help 1]
          [ERROR]
          [ERROR] The project org.apache.stanbol:apache-stanbol-enhancement-engines:0.10
          .1-SNAPSHOT (C:\lib\stanbol\enhancement-engines\pom.xml) has 1 error
          [ERROR] Non-resolvable parent POM: Could not find artifact org.apache.stanbo
          l:stanbol-parent:pom:4-SNAPSHOT and 'parent.relativePath' points at wrong local
          POM @ line 21, column 11 -> [Help 2]
          [ERROR]
          [ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with the -e swit
          ch.
          [ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging.
          [ERROR]
          [ERROR] For more information about the errors and possible solutions, please rea
          d the following articles:
          [ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/ProjectBuildin
          gException
          [ERROR] [Help 2] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/UnresolvableMo
          delException
          C:\lib\stanbol>

          So i tried resolving it by changing the relative path in the affected pom, but that just gave me the same error in the following pom and i'm thinking i'm missing something trivial here - all the project's paths cannot be erronous, right?
          Hi!

          Following the Getting Started guide at http://stanbol.apache.org/docs/trunk/tutorial.html, my build fails with the following error:

          C:\lib\stanbol>mvn clean install
          [INFO] Scanning for projects...
          [ERROR] The build could not read 1 project -> [Help 1]
          [ERROR]
          [ERROR] The project org.apache.stanbol:apache-stanbol-enhancement-engines:0.10
          .1-SNAPSHOT (C:\lib\stanbol\enhancement-engines\pom.xml) has 1 error
          [ERROR] Non-resolvable parent POM: Could not find artifact org.apache.stanbo
          l:stanbol-parent:pom:4-SNAPSHOT and 'parent.relativePath' points at wrong local
          POM @ line 21, column 11 -> [Help 2]
          [ERROR]
          [ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with the -e swit
          ch.
          [ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging.
          [ERROR]
          [ERROR] For more information about the errors and possible solutions, please rea
          d the following articles:
          [ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/ProjectBuildin
          gException
          [ERROR] [Help 2] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/UnresolvableMo
          delException
          C:\lib\stanbol>

          So i tried resolving it by changing the relative path in the affected pom from
            <parent>
              <groupId>org.apache.stanbol</groupId>
              <artifactId>stanbol-parent</artifactId>
              <version>4-SNAPSHOT</version>
            </parent>

          to

            <parent>
              <groupId>org.apache.stanbol</groupId>
              <artifactId>stanbol-parent</artifactId>
              <version>4-SNAPSHOT</version>
          <relativePath>../parent/pom.xml</relativePath>
            </parent>

          and that resolved the specific error, but the next build attempt were followed by the same error in the following pom and i'm thinking i'm missing something trivial here - all the project's paths cannot be erronous, right?
          Oak Ninja created issue -

            People

            • Assignee:
              Unassigned
              Reporter:
              Oak Ninja
            • Votes:
              0 Vote for this issue
              Watchers:
              2 Start watching this issue

              Dates

              • Created:
                Updated:
                Resolved:

                Development