Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Critical Critical
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 2.0.0 Apache Incubator Release
    • Component/s: UI
    • Environment:
      Ubuntu 10.04 and Centos 5.4 with all required plugins (ffmpeg, imagemagick, sox. lame, swftools etc.)

      Description

      Installation and configuration done, working fine witt admin user and even able to create user using "Not member Option" but when creating new user manually and trying to assign
      a New or old group, its startflashing and stuck on screen, seems like something is wrong with java or database.

        Activity

        Hide
        neo added a comment -

        found this error under error.log file

        2012-04-06 14:15:36,333 [http-0.0.0.0-8088-exec-3] ERROR o.r.server.service.ServiceInvoker - Method addUserToOrganisation with parameters [469410e85eab2429faa0e5ec8d561692, 2, 3, ] not found in org.openmeetings.app.remote.OrganisationService@36f637d7

        Show
        neo added a comment - found this error under error.log file 2012-04-06 14:15:36,333 [http-0.0.0.0-8088-exec-3] ERROR o.r.server.service.ServiceInvoker - Method addUserToOrganisation with parameters [469410e85eab2429faa0e5ec8d561692, 2, 3, ] not found in org.openmeetings.app.remote.OrganisationService@36f637d7
        Hide
        neo added a comment -

        Is this error coming because of JDK because i installed jdk only...
        can i use use JRE-1.7 with current version of openmeetings...

        Show
        neo added a comment - Is this error coming because of JDK because i installed jdk only... can i use use JRE-1.7 with current version of openmeetings...
        Hide
        Maxim Solodovnik added a comment -

        Ubuntu 11.10
        Sun JDK 1.6_31 x64

        Detailed steps
        1) Create user with no group
        2) Go to Administration->Organisations
        3) select existent group
        4) Select + to add user
        5) Enter nothing is serach string
        6) Search
        7) select new user press Add

        Result: Screen flashing: Search user dialog become invisible (has no background); Home page is displayed; User is not added

        Show
        Maxim Solodovnik added a comment - Ubuntu 11.10 Sun JDK 1.6_31 x64 Detailed steps 1) Create user with no group 2) Go to Administration->Organisations 3) select existent group 4) Select + to add user 5) Enter nothing is serach string 6) Search 7) select new user press Add Result: Screen flashing: Search user dialog become invisible (has no background); Home page is displayed; User is not added
        Hide
        Maxim Solodovnik added a comment -

        typo was fixed

        Show
        Maxim Solodovnik added a comment - typo was fixed
        Hide
        neo added a comment -

        Thanks for the reply Maxim

        I tried with Centos 5.4 x64 and Ubuntu 10.04 x64. ( cannot use any other OS)

        @ Maxim - I didn't get what you want to say in your comment...

        I am experiencing exact this issue - "
        Screen flashing: Search user dialog become invisible (has no background); Home page is displayed; User is not added" Issue, Anyone can please provide some solution...

        maxim - there are no Organisations tab under Administrations - there is tab called Usergroups where we can assign a group to user.

        one more issue-

        Installing Openmeeting without MySQL DB, Login screen shows login option - "Username or mail , Password , color style , Quality , Domain."

        Where Installing Openmeetings with MySQL DB show less Login options - "Username or mail, Password, Domain."

        Anyone can please clarify why its happening and how to get those other Login options after Openmeetings with MySQL DB.

        Thanks

        Show
        neo added a comment - Thanks for the reply Maxim I tried with Centos 5.4 x64 and Ubuntu 10.04 x64. ( cannot use any other OS) @ Maxim - I didn't get what you want to say in your comment... I am experiencing exact this issue - " Screen flashing: Search user dialog become invisible (has no background); Home page is displayed; User is not added" Issue, Anyone can please provide some solution... maxim - there are no Organisations tab under Administrations - there is tab called Usergroups where we can assign a group to user. one more issue- Installing Openmeeting without MySQL DB, Login screen shows login option - "Username or mail , Password , color style , Quality , Domain." Where Installing Openmeetings with MySQL DB show less Login options - "Username or mail, Password, Domain." Anyone can please clarify why its happening and how to get those other Login options after Openmeetings with MySQL DB. Thanks
        Hide
        neo added a comment -

        Issue is not resolved yet even i didin't understand what was the resolution in comment. please read my issue again and help me to resolve it.
        Thanks

        Show
        neo added a comment - Issue is not resolved yet even i didin't understand what was the resolution in comment. please read my issue again and help me to resolve it. Thanks
        Hide
        Maxim Solodovnik added a comment -

        >> maxim - there are no Organisations tab under Administrations - there is tab called Usergroups where we can assign a group to user.
        I haven't reinstalled Om for a long tie, so string labels in my DB seems to be outdated.

        >> Login screen ...
        I can say nothing regarding login screen options, maybe Sebastiasn can comment it

        >> Issue is not resolved yet even i didin't understand what was the resolution in comment
        The issue is fixed in SVN revision 1310663.
        You need to manually rebuild OM using latest sources, or wait for nightly build

        Show
        Maxim Solodovnik added a comment - >> maxim - there are no Organisations tab under Administrations - there is tab called Usergroups where we can assign a group to user. I haven't reinstalled Om for a long tie, so string labels in my DB seems to be outdated. >> Login screen ... I can say nothing regarding login screen options, maybe Sebastiasn can comment it >> Issue is not resolved yet even i didin't understand what was the resolution in comment The issue is fixed in SVN revision 1310663. You need to manually rebuild OM using latest sources, or wait for nightly build
        Hide
        neo added a comment -

        Thanks for reply maxim...

        Since three days i am installing latest stable version using source code only but getting same error...
        If you want then i can give you even access of my Openmeetings... I've got 3 fresh installed Instances.
        there is no SVN revision 1310663, the last update 5hr ago was 1310629.

        Can you suggest which OS would be more stable for Openmeetings - CentOS 5.4 or Ubuntu 10.04 ( i've only two options)
        Installing JDK instead of Individual JRE does matter in Openmeetings...
        could you guys please make some installation guide with Ubuntu 10 & 11 and CentOS 5 & 6...

        since three days i installed below updates

        openmeetings-2.0.0.r1309184-03-04-2012_2309.tar.gz
        openmeetings-2.0.0.r1309618-04-04-2012_2305.tar.gz

        Latest version - openmeetings-2.0.0.r1309184-03-04-2012_2309.tar.gz 5hr and 30 minutes ago.

        Please check again and help me to resolve this issue.

        Thanks

        Show
        neo added a comment - Thanks for reply maxim... Since three days i am installing latest stable version using source code only but getting same error... If you want then i can give you even access of my Openmeetings... I've got 3 fresh installed Instances. there is no SVN revision 1310663, the last update 5hr ago was 1310629. Can you suggest which OS would be more stable for Openmeetings - CentOS 5.4 or Ubuntu 10.04 ( i've only two options) Installing JDK instead of Individual JRE does matter in Openmeetings... could you guys please make some installation guide with Ubuntu 10 & 11 and CentOS 5 & 6... since three days i installed below updates openmeetings-2.0.0.r1309184-03-04-2012_2309.tar.gz openmeetings-2.0.0.r1309618-04-04-2012_2305.tar.gz Latest version - openmeetings-2.0.0.r1309184-03-04-2012_2309.tar.gz 5hr and 30 minutes ago. Please check again and help me to resolve this issue. Thanks
        Hide
        neo added a comment -

        Please wait for my confirmation before Flaging Resolved... or after resolving this issue i'll flag it resolved and i'll close it but this issue in yet to resolve.

        Show
        neo added a comment - Please wait for my confirmation before Flaging Resolved... or after resolving this issue i'll flag it resolved and i'll close it but this issue in yet to resolve.
        Hide
        Maxim Solodovnik added a comment -

        As stated here
        https://svn.apache.org/repos/asf/incubator/openmeetings/trunk/singlewebapp/
        The latest SVN revision is 1310674

        I have fixed this issue about an hour ago.
        So you have 2 options:
        1) get sources from the svn and build it yourself
        2) wait for 19 hours for the next build

        Show
        Maxim Solodovnik added a comment - As stated here https://svn.apache.org/repos/asf/incubator/openmeetings/trunk/singlewebapp/ The latest SVN revision is 1310674 I have fixed this issue about an hour ago. So you have 2 options: 1) get sources from the svn and build it yourself 2) wait for 19 hours for the next build
        Hide
        neo added a comment -

        Thanks for reply...

        Thanks for fixing the issue.

        I'll better wait for 19hr.

        i asked you that can you suggest OS between Ubuntu 10.04 and CentOS 5.4
        would be really nice if you can provide some script of starting service in background and enabling at startup (specially for CentOS).
        I've found some installation guide under link - http://incubator.apache.org/openmeetings/installation.html
        but none of them are working - please add some more information like recommended Operating system, Installation guides on different-2 Linux Distributions, Pr-requirements with specific or recommended or tested version (i.s ghostscript, imagmagick,freetype,JRE, sox,libjpeg etc.)

        it takes too much time in opening login page, video conference video ratio is too small, if its possible then make is flesible to increase and reduce size.
        Thanks alot for making such nice project alive again and i appriciate all of you guys effort.

        Thanks
        Neo

        Show
        neo added a comment - Thanks for reply... Thanks for fixing the issue. I'll better wait for 19hr. i asked you that can you suggest OS between Ubuntu 10.04 and CentOS 5.4 would be really nice if you can provide some script of starting service in background and enabling at startup (specially for CentOS). I've found some installation guide under link - http://incubator.apache.org/openmeetings/installation.html but none of them are working - please add some more information like recommended Operating system, Installation guides on different-2 Linux Distributions, Pr-requirements with specific or recommended or tested version (i.s ghostscript, imagmagick,freetype,JRE, sox,libjpeg etc.) it takes too much time in opening login page, video conference video ratio is too small, if its possible then make is flesible to increase and reduce size. Thanks alot for making such nice project alive again and i appriciate all of you guys effort. Thanks Neo
        Hide
        Maxim Solodovnik added a comment -

        Closing all old 'Resolved' issues

        Show
        Maxim Solodovnik added a comment - Closing all old 'Resolved' issues

          People

          • Assignee:
            Maxim Solodovnik
            Reporter:
            neo
          • Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            1 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved:

              Development