ODE
  1. ODE
  2. ODE-785

No longer able to deploy helloWorld2 example process using the deployment.html page

    Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Open
    • Priority: Critical Critical
    • Resolution: Unresolved
    • Affects Version/s: 2.0-beta3
    • Fix Version/s: 2.0-beta3
    • Component/s: Deployment
    • Labels:
      None

      Description

      This browser displays "Axis 2 Fault..." when trying to deploy the HelloWorld2 example against the latest stable build (build #253) of ODE 2.0 Beta 3.

      Running the ode.war in the debugger, there is a null pointer exception during the deployment operation (see attached stack trace snippet).

      This appears to be a regression because this example used to work in ODE 2.0 beta 2

        Activity

        Hide
        David McLure added a comment -

        The clue is contained in the last two lines of the attached DeploymentNullPointerExDebugConsole.log :

        16:51:04,813 WARN [DeploymentWebService] Invalid incoming request detected for operation

        {http://www.apache.org/ode/deployapi}

        deploy. Package part should have no namespace but has http://www.apache.org/ode/pmapi
        16:51:04,829 WARN [DeploymentWebService] Invalid incoming request detected for operation

        {http://www.apache.org/ode/deployapi}

        deploy. <zip/> element namespace should be http://www.apache.org/ode/deployapi but was http://www.apache.org/ode/pmapi

        Show
        David McLure added a comment - The clue is contained in the last two lines of the attached DeploymentNullPointerExDebugConsole.log : 16:51:04,813 WARN [DeploymentWebService] Invalid incoming request detected for operation {http://www.apache.org/ode/deployapi} deploy. Package part should have no namespace but has http://www.apache.org/ode/pmapi 16:51:04,829 WARN [DeploymentWebService] Invalid incoming request detected for operation {http://www.apache.org/ode/deployapi} deploy. <zip/> element namespace should be http://www.apache.org/ode/deployapi but was http://www.apache.org/ode/pmapi
        Hide
        David McLure added a comment -

        To work around this issue, it seems that you can still perform a manual copy of the unzipped directory of artifacts into the processes hot deploy directory.

        Show
        David McLure added a comment - To work around this issue, it seems that you can still perform a manual copy of the unzipped directory of artifacts into the processes hot deploy directory.
        Hide
        Thilini Ishaka added a comment -

        There is a UI bug hence we are unable to deploy bpel packages through the browser. Related JIRA https://issues.apache.org/jira/browse/ODE-935
        Manual coping the unzipped directory to the processes works fine.

        Thanks
        Thilini

        Show
        Thilini Ishaka added a comment - There is a UI bug hence we are unable to deploy bpel packages through the browser. Related JIRA https://issues.apache.org/jira/browse/ODE-935 Manual coping the unzipped directory to the processes works fine. Thanks Thilini

          People

          • Assignee:
            Unassigned
            Reporter:
            David McLure
          • Votes:
            1 Vote for this issue
            Watchers:
            0 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:

              Development