Derby
  1. Derby
  2. DERBY-1444

Using -Djvmflags option causes NoClassDefFoundError

    Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Minor Minor
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: 10.1.3.1, 10.2.1.6
    • Fix Version/s: 10.1.3.1, 10.2.1.6
    • Component/s: Test
    • Labels:
      None
    • Environment:
      Suns jvm 1.5

      Description

      When starting tests with the -Djvmflags option, the harness (RunList class) places "" around the argument to -Djvmflags when executing the java launcher to start a new jvm. This is (at least by suns java launcher) interpreted as a Class and not as a command line option, because of the "". Because of this I get a NoClassDefFoundError.

      I believe this is a problem that happens only when using Suns java launcher.

      1. 1444-diff
        0.7 kB
        Vemund Østgaard
      2. 1444-diff.stat
        0.1 kB
        Vemund Østgaard

        Activity

        Hide
        Vemund Østgaard added a comment -

        Tiny one-line fix that resolves the problem when running with Suns jdk, by not adding "" around the jvmflags.

        Show
        Vemund Østgaard added a comment - Tiny one-line fix that resolves the problem when running with Suns jdk, by not adding "" around the jvmflags.
        Hide
        Myrna van Lunteren added a comment -

        Actually, this problem happens with ibm jvms also.

        I also think this fix might be worth backporting to 10.1.3 for a next release testing cycle... - other opinions?

        Show
        Myrna van Lunteren added a comment - Actually, this problem happens with ibm jvms also. I also think this fix might be worth backporting to 10.1.3 for a next release testing cycle... - other opinions?
        Hide
        Andreas Korneliussen added a comment -

        I will first test and commit this to the 10.2 branch.
        The patch also applied cleanly on 10.1.3 branch, however right now I am short on testing machines, so I am not able to test on 10.1.3 yet.

        Show
        Andreas Korneliussen added a comment - I will first test and commit this to the 10.2 branch. The patch also applied cleanly on 10.1.3 branch, however right now I am short on testing machines, so I am not able to test on 10.1.3 yet.
        Hide
        Andreas Korneliussen added a comment -

        Committed revision 417206 (on trunk)

        Show
        Andreas Korneliussen added a comment - Committed revision 417206 (on trunk)
        Hide
        Andrew McIntyre added a comment -

        Merged to 10.1 with revision 417268.

        Show
        Andrew McIntyre added a comment - Merged to 10.1 with revision 417268.
        Hide
        Andreas Korneliussen added a comment -

        Resolving the issue since the patch has been committed to both trunk and 10.1 branch.

        Show
        Andreas Korneliussen added a comment - Resolving the issue since the patch has been committed to both trunk and 10.1 branch.
        Hide
        Andrew McIntyre added a comment -

        This issue has been resolved for over a year with no further movement. Closing.

        Show
        Andrew McIntyre added a comment - This issue has been resolved for over a year with no further movement. Closing.

          People

          • Assignee:
            Vemund Østgaard
            Reporter:
            Vemund Østgaard
          • Votes:
            1 Vote for this issue
            Watchers:
            1 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved:

              Development