CouchDB
  1. CouchDB
  2. COUCHDB-649

Users are unable to login to futon when require_valid_user is set to true

    Details

    • Type: Bug Bug
    • Status: Closed
    • Priority: Minor Minor
    • Resolution: Fixed
    • Affects Version/s: None
    • Fix Version/s: None
    • Component/s: Futon
    • Labels:
    • Skill Level:
      Regular Contributors Level (Easy to Medium)

      Description

      Using basic auth to login to futon doesn't work. A cookie is required.
      This presents an annoying / difficult user experience.

        Activity

        Transition Time In Source Status Execution Times Last Executer Last Execution Date
        Open Open Closed Closed
        1225d 6h 43m 1 Alexander Shorin 20/Jun/13 14:23
        Alexander Shorin made changes -
        Status Open [ 1 ] Closed [ 6 ]
        Resolution Fixed [ 1 ]
        Hide
        Alexander Shorin added a comment -

        Fixed in 6121e10

        Show
        Alexander Shorin added a comment - Fixed in 6121e10
        Paul Joseph Davis made changes -
        Skill Level Regular Contributors Level (Easy to Medium)
        Hide
        Chris Anderson added a comment -

        you should be able to uncomment 1 line in local.ini to get Couch to send the header that might help with login.

        Ben, can you try this too? The line is:

        ; Uncomment next line to trigger basic-auth popup on unauthorized requests.
        ;WWW-Authenticate = Basic realm="administrator"

        Show
        Chris Anderson added a comment - you should be able to uncomment 1 line in local.ini to get Couch to send the header that might help with login. Ben, can you try this too? The line is: ; Uncomment next line to trigger basic-auth popup on unauthorized requests. ;WWW-Authenticate = Basic realm="administrator"
        Hide
        Sam Lown added a comment -

        I too am having this issue. It appears that the browser is not receiving the Authorisation header and simply ignores any user name or password provided in the URL.

        Show
        Sam Lown added a comment - I too am having this issue. It appears that the browser is not receiving the Authorisation header and simply ignores any user name or password provided in the URL.
        Chris Anderson made changes -
        Field Original Value New Value
        Assignee Chris Anderson [ jchris ]
        Ben Schwarz created issue -

          People

          • Assignee:
            Chris Anderson
            Reporter:
            Ben Schwarz
          • Votes:
            2 Vote for this issue
            Watchers:
            1 Start watching this issue

            Dates

            • Created:
              Updated:
              Resolved:

              Development