Uploaded image for project: 'ActiveMQ .Net'
  1. ActiveMQ .Net
  2. AMQNET-344

Performance issue creating connections when using Failover

Attach filesAttach ScreenshotVotersWatch issueWatchersCreate sub-taskLinkCloneUpdate Comment AuthorReplace String in CommentUpdate Comment VisibilityDelete Comments
    XMLWordPrintableJSON

Details

    • Bug
    • Status: Resolved
    • Major
    • Resolution: Fixed
    • 1.4.1, 1.5.0, 1.5.1
    • 1.5.2, 1.6.0
    • ActiveMQ
    • None

    Description

      When creating connection instance using the Failover transport the time to create a connection can be substantially longer than when using raw TcpTransport instances. Problems exists in the failover reconnect method and oneway send method that cause the initial send call for ConnectionInfo to pause for up to 1 second. Also the way that the InactivityMonitor configures its initial activity delay check results in the delay always being zero unless one has been set on the broker side so an initial check is always done which gets in the way of the normal connection process.

      Attachments

        Activity

          This comment will be Viewable by All Users Viewable by All Users
          Cancel

          People

            tabish Timothy A. Bish
            tabish Timothy A. Bish
            Votes:
            0 Vote for this issue
            Watchers:
            0 Start watching this issue

            Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved:

              Slack

                Issue deployment